Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tommen: Custom Vectra B

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tommen: Custom Vectra B

    Heisann. Som dere sikkert har fått med dere så har jeg en byggetråd på bilforumet.net. Men nå som dette forumet har kommet opp vil jeg også benytte meg av å dele prosjektet og planene her med dere Bilen som anlegget skal inn i er en Opel B Vectra 1996 mod 1.7TD. Denne er nyoppusset sommeren 05, og med litt moderat styling her og der. Ellers er motoren helt dønn orginal (ganske lat). Men derimot lyden blir vell noe helt annet, det stikk motsatte av orginalt, og iallefall ikke lat.
    En liten overtsikt av hva som er og skal inn i bilen:

    Head Unit: Alpine IVA-D310RB
    Forsterker: Genesis Five Channel
    Frontsett: Hertz 4x6.5" midbasser HV 165 L, 2x3" mellomtoner HL 70 og 2x1" diskanter HT25
    Subber: 2x12" Hertz HX300D
    Kabler: EVUS eller Connection.
    Batteri: NSB batterier.

    Litt custom må jo til, så fremdørene er under bygging med glassfiber. A-stolpene er ferdig støpt så de er til trekking hos Anders Fleischer. Disse skal vell være ferdige om ikke mange dagene. Dørene med midbassene er ikke avsatt noen dato, da jeg har veldig begrenset med tid til bygging midt i uka og kan kun benytte meg av Lørdag og Søndag til bygging. I A-stolpene skal det stå 1 stk HL 70 mellomtone og 1 stk HT 25 diskant pr a-stolpe. Og i hver dør blir det 2x6.5 " midbasser.

    Litt om demping rundt om i bilen:
    Fremdørene er dempet med 2 lag VibroPlast-M1 i hver dør, samt 1 lag SPLEN3015 i hver dør.
    Bakdørene er dempet med 1 lag VibroPlast-M1.
    Taket er dempet med 2 lag VibroPlast-M1.
    Bagagerommet er dempet foreløbig med 1 lag VibroPlast-M1

    Plana er å få inn VibroPlast-M1 i gulvet, SPLEN 3004 i taket og SPLEN3004 i bagagerommet.

    Litt om bygginga i seg selv:
    Har bygget et par dører tidligere, men disse ble jeg ikke fornøyd med så de ble solgt og nye planer for nye dørtrekk er i gang. Kan hende det blir litt custom i fremdørene denne gang, men får vente å se an. Grunnen til at jeg ikke ble fornøyd med forrige dørene, var for de passet ikke helt riktig og mellomtone og diskant ble plassert helt feil iforhold til lydbildet.

    Kommer med mer oppdateringer senere her, dette er kun en kjapp gjennomgang for hoveddelene i denne bilen.

    Planene er også å stille i EMMA da jeg har god kontakt med Anders Fleischer, Pål, Lars Engen og Jonny Borset. Disse karene har stillt opp for meg til enhver tid, og med en service som ikke kan beskrives med ord. Tusen takk til dere alle!!!

    Litt bilder av bilen og av komponentene som skal inn i bilen. Litt bilder fra forrige bygg kommer også.

    Her har jeg begynt å dempe bagagerommet i bilen:
    Første pakke med VibroPlast-M1


    Bagagerommet under demping


    Førerdør demontert og nesten klar for demontering




    Dørene under enda en runde med Vibroplast:




    Bakdørene er dempet


    Ferdig montert etter demping

    Taket demonteres for demping med Vibroplast-M1








    Taket er montert igjen


    Her er SPLEN3015 også kommet i hus, og klar for klistring på dører





    Frontsettet er kommet i hus:




    En annen pakke er kommet, litt kataloger og annet stasj:


    ENDA en pakke fra installbay, var da svært som dere sender pakker da
    1 stk Hertz HX300D, 2 fleecepledd, 5L polyester samt Herder og enda en pakke Vibroplast-M1


    Her manger en del komponenter, strøm, jord, en stk signalkabel og noen ringterminaler:



    2 bilder av bilen som alt skal inn i:




    Litt bilder fra forrige byggeprosess:


    Dørtrekk dynket med polyester






    Testet dørtekk, ikke helt 100%







    Bilder av frontsettet som skal inn i bilen:

    Midbasser


    Mellomtoner


    Diskanter


    Delefilter


    Subbene


    Nye baffelringer er laget til de nye dørtrekkene




    Her kommer bildene fra a-stolpene




















    Grå alcantara samt 5 stk blandebeger 0.75dl motatt fra installbay


    Var å henta Genesis ampen min hos Jonny B. Her er da Genesis katalogen, og 4 gullpokaler til den ampen jeg har


    Her er måleresultatene på papiret





    Det var det for denne gang. Slitsomt å sitte å sortere bilder å skrive en så lang test. Nå er det natta. Flere bilder og oppdateringer kommer i helga en gang..
    Last edited by Tommen; 22-03-2007, 20:16.
    VW/Audi ende-tusi-ast!

  • #2
    Prosjektet ditt ser svært ambisiøst ut, med svært gode komponenter. Det er bare et par ting jeg vil kommentere:

    1. Det vil bli svært vanskelig å få dette til å fungere samme passivt. For det første må du modifisere delefiltrene til å fungere sammen med dobbelt opp av mellombasser, med mindre du velger å kjøre 2 av midbassene aktivt. For det andre vil mellombassene spille høyere enn mellomtone og diskant, grunnet høyere følsomhet.

    2. Husk at filteret du har til dette settet deler forholdsvis høyt mellom midbass og mellomtone. I og med at du har valgt en så pass høy montering av diskant og mellomtone (A-stolpe), kan dette gi et "hull" i lydbildet. Jeg ville nok valgt en versjon av den første dørsiden din, men med visse modifikasjoner. Dette ville gitt en større grad av homogenitet. Jeg sier ikke at løsningen ikke vil fungere i det hele tatt, men i denne konstellasjonen ville det vært fordel med en noe større grad av justeringsmuligheter.

    3. Baffelringene du har laget er for dype. Ved litt påtrykk vil det kunne oppstå kompressjon mellom baffelringene og midbasselementet. Dette skjer siden det ikke er nok plass til å bli kvitt all luften som elementet flytter bakover raskt nok.

    Håper ikke du tar dette som surmaget kritikk. Det er kun et velment råd, da jeg ønsker at du får maksimalt ut av de gode komponentene du har valgt.

    mvh

    Glenn
    Glenn Solie

    Frittstående konsulent

    Comment


    • #3
      Takker for hjelpen
      Men delefiltrene er laget for at det skal brukes dobbel midbass på de, så den er grei. Men det har uansett ingen betydning for meg, da diskant og mellomtone skal kjøres passivt, og midbassene skal kjøres aktivt i 2 ohm.
      Og på de første dørene jeg hadde, ble "kjørehånda" i veien for diskant og mellomtone så mista MYE av lydbildet der desverre. Og flere på andre forum nevnte at jeg heller burde prøve å flytte diskant og mellomtone i speilhusdeksdel eller a-stolpene, og eneste utvei der, var som jeg gjorde, a-stolpene. Og baffelringene er laget slik for at de skal monteres/limes rett på dørtrekket. De skal ikke vinkles noen vei, midbassene skal spille rett frem, så det er ingenting i veien med de baffelringene
      VW/Audi ende-tusi-ast!

      Comment


      • #4
        Originally posted by Tommen View Post
        Takker for hjelpen
        Men delefiltrene er laget for at det skal brukes dobbel midbass på de, så den er grei. Men det har uansett ingen betydning for meg, da diskant og mellomtone skal kjøres passivt, og midbassene skal kjøres aktivt i 2 ohm.
        Og på de første dørene jeg hadde, ble "kjørehånda" i veien for diskant og mellomtone så mista MYE av lydbildet der desverre. Og flere på andre forum nevnte at jeg heller burde prøve å flytte diskant og mellomtone i speilhusdeksdel eller a-stolpene, og eneste utvei der, var som jeg gjorde, a-stolpene. Og baffelringene er laget slik for at de skal monteres/limes rett på dørtrekket. De skal ikke vinkles noen vei, midbassene skal spille rett frem, så det er ingenting i veien med de baffelringene
        Beklager, så ikke med en gang at det var 3W.20 filteret.

        Hvorfor har du valgt et 3 veis filter, når du kunne klart deg med et 2 veis?

        Aktiv deling på midbasser er nok veldig smart, men husk at det delefilteret du har valgt deler har høypass ved 500Hz på mellomtonen. Da vi snakker om et bandpass filter til mellomtonen. Den mellomtonen må på ingen måte benyttes under 500Hz om du er ute etter troverdig dynamikk. Det er også svært viktig med høy delefrekvens med tanke på at vi snakker rimelig stor forskjell i membranareale fra mellomtone til midbasser. Lav delefrekvens vil i slik sammenheg gi en lite ideell overføringkarateristikk lydmessig ved delefrekvens.

        Er mulig at slik du hadde montert første oppsett ville gi noe trøbbel med tanke på hender etc i veien. Uansett hadde det sannsynligvis gitt et mye mer homogent lydbilde, om plasseringen hadde blitt modifisert noe. Avstanden mellom mellomtone/diskantplassering og midbasser, blir forholdsvis stor. Særlig med den høye delefrekvensen som er nødvendig for å oppnå troverdig dynamikk.

        Når det gjelder baffelringene, tror jeg du missforstod, for det er alt for trangt på baksiden av elementet. Det er stor fare for kompressjon av luft mellom elementets chassis og baffelringene. Dette uavhengig av hvordan dem monteres. Du vil sannsynligvis ikke merke noe lydmessig ved lavere nivåer, men ved høyere lydtrykk, når elementet flytter større mengder luft, vil det trange rommet mellom chassis og baffelringer føre til at man ikke blir kvitt luften raskt nok, dette medfører kompressjon, og elementet fungerer ikke 100% optimalt. slik elementet står nå, står det i en form for tunnel,og det er ikke optimalt.

        mvh

        Glenn
        Glenn Solie

        Frittstående konsulent

        Comment


        • #5
          Oki, skjønner litt av det du sier men ikke alt Hehe..Er ikke verdensmester (enda). Skjønner det med baffelringene, men jeg får se om jeg finner på noe smart der da. Ang delefiltret så ble det kjøpt for plana var at alt skulle kjøres passivt, men i ettertid hadde vi funnet ut at jeg skal kjøre aktivt på midbassene. Og ang justeringer med tanke på stort mellomrom mellom mellomtone-diskant og midbassene, så regner jeg med Jonny får se litt på justeringene, da det er han som skal grov-finjustere alt i bilen når den tid kommer.
          VW/Audi ende-tusi-ast!

          Comment


          • #6
            Var å henta de nye dørtrekka idag også De sa det var 2 forskjellige trekk, men de var helt identiske så det var det ingen problemer. Her kommer et bilde av trekkene før de skal bygges totalt om

            VW/Audi ende-tusi-ast!

            Comment


            • #7
              Stå på tommen blir sikkert bra ettervært det her.. Glenn har noen poeng som du bør høre på. Det med baffeltykkelsen f.eks, er ikke nødvendig med så tykk baffel, er viktigere at elementet står ordentlig fast og i ro når det spiller, selv brukte jeg en 19mm mdf plate som jeg freste forsenking til elementet så selve baffelen er 9mm.. islags mutter på baksiden og skrudd fast med maskin skruer.. sitter dønn fast det.. man kan også lage en baffel i stål.. dette kan jo bli helt konge da man kan gjenge opp hullene til skruene og elementet sitter skrudd rett i stålet.

              Ellers går du jo hardt til verks her, blir nok bra når du er ferdig. Er litt spent på bassløsningen din når du kommer så langt
              sigpicFocal Dual Monitor - Focal UtopiaBE - Alpine DVA-9965 - PXA H701custom edition
              IceAudio - Bilringen AS - inakustik

              Comment


              • #8
                Så dere mener jeg ikke trenger å bygge lengre ut enn kun en baffelring? Alltså, 1 stk 22mm som midbassen skal festes i? Og lime denne 22mm ringen rett på døra? Vil det være en bedre løsning? Blir ikke noe form for vinkling denne gangen da midbassene skal spille rett frem..Vi begynner vell med å ta av stoffet på døra imorgen, så får vi se hvor langt vi kommer. Og Jeg skal støpe et deksel på døra, og må da bruke maskeringstape og pakketape for at støpeforma skal gå an å ta av når den har herdet. Men MÅ jeg fjerne all form for skumgummi på dørtrekkene først? Eller holder det med å ta bort det som er nødvendig for at tapen skal ligge der? Og trenger jeg bare å lime fleecen rundt der den skal festes? Vil ikke bruke stiftmaskin, gjorde det sist og sa sprakk korken (dørtrekkmaterialet). Smeltelim rundt dørtrekket, så fester vi bare fleecen over der? Ikke mester i å forklare her deverre.. Eller takker jeg for gode oppmuntringer
                VW/Audi ende-tusi-ast!

                Comment


                • #9
                  Kan noen svare på dette, da vi skal begynne byggeprosessen imorgen?
                  VW/Audi ende-tusi-ast!

                  Comment


                  • #10
                    Bruk enkel baffelring. Kompresjonen kommer uansett om du vinkler elementer eller ikke. Når det blir såpass trangt bak elementet som det blir med 44mm tunnell så er det klart fare for å få kompresjon.
                    Jonas Tautra
                    - Digital Designs - dynaBel - Gladen - Mosconi -
                    Takk til dynaBel, Judys Bilstereo og Ottesen Design!

                    Comment


                    • #11
                      Du kan jo også bruke fresen å runde innerkanten på baffelringen, inn mot elementet, så den blir litt mer "strømlinjeformet". Men 44mm høres veldig voldsomt ut og Glenn er har helt sikkert et poeng her. Bruk heller 16-22mm og lag flere støtter så baffelen blir skikkelig stiv. Men som en foreslo her, så er nok det beste å feste selve baffelen i direkte i døra og heller ha et pyntedeksjel over elementet, isteden for å montere det i selve dørsiden.
                      Mvh
                      Pål Andréas Bryng
                      Bilstereosenteret.no
                      Vi forhandler bl.a.:
                      Pioneer - Focal - Rockford Fosgate - Cadence - Ground Zero - Tsunami -
                      Alpine - InstallBay - Brax - Helix - Silent Coat - dynaBel - Clarion - MTX


                      Følg oss på Facebook
                      Gjør en trygg handel hos oss. Sjekk vår feedback-side!

                      Vi gjør det vi kan for å levere det Du ønsker deg, til en hyggelig pris!

                      Comment


                      • #12
                        Ok. Da kom jeg frem til at vi bruker kun en baffelring til pr midbass, og vi limer denne direkte til døra. Det vil ikke bygge ut det store, det vil bli litt dypere enn orgialt men det er jo litt av skjarmen Skal jo se så orginalt ut som overhode mulig Takker for svar folkens..
                        VW/Audi ende-tusi-ast!

                        Comment


                        • #13
                          Da fikk vi gjort det som var plana idag. Fikk trekt opp dørsidene og klina på med polyester. Ikke en eneste skrukke noen steder, og alt fikk som k*k i f***e, med andre ord, veldig bra Fornøyd med dagens økt er vi også, og imorgen skal vi av med midbassene og kline på med polyester der det mangler. Vi gjør dette på grunn av at det er enklere å holde fleecen rundt baffelringene for de om lurer på det..Istede for å stifte, for den stiftmaskina jeg har er ikke helt seg selv til tider. Og vi har bestemt oss for å legge 2 lag fleece, og et lag Vibroplast-M1 matter fra innsiden av "støpedekslet".
                          Her kommer en del bilder fra start til stopp.

                          Her har vi begynt med å tape dørene med 1 lag maskeringstape


                          Døra ferdig tapet med maskeringstape og hullet til ene midbassen er skrået ut


                          Her er første og siste runde med pakketape, 1 lag maskeringstape og et lag pakketape


                          Her er baffelringene støttet opp slik de skal være






                          Midbassene skrudd på slik at de holder fleecen stram som nevnt tidligere i teksen


                          Syns midbassene er veldig pene bakfra, karnsje montere slik?


                          Da er fleecen trekt (limt) på det ene dørtrekket


                          Som dere ser så ble det en veldig stor overflate, så det skal bli ganske greit å få trekt opp i sort vinyl


                          Det andre dørtrekket er trekt opp og klar for polyester




                          Ferdig






                          Så gikk vi løs på det andre dørtrekket




                          Det var dagens prosess..Kommer mer imorgen Regner med subben min kommer på Mandag, så den får jeg ikke henta ut før neste helg, Fredagen..Og neste helg ska vi prøve å få lagt på resten som er igjen, og prøve å få det trekt opp iløpet av de nermeste helgene. Kom gjerne med kommentarer på det som er gjort hittil, og hvis jeg har gjort noe feil som burde vært gjort annerledes så spytt ut. Da lærer jeg på det til neste gang
                          VW/Audi ende-tusi-ast!

                          Comment


                          • #14
                            ser jo bra ut detta tommen, men lurer på et par ting?

                            hvorfor bruker du en slik mini hobby pensel? det går fortere med en ordentlig pensel denne f.eks

                            og hvorfor lar du elementene ligge der mens du støper?
                            sigpicFocal Dual Monitor - Focal UtopiaBE - Alpine DVA-9965 - PXA H701custom edition
                            IceAudio - Bilringen AS - inakustik

                            Comment


                            • #15
                              For det var eneste penslene Kenneth hadde jo jobben der og da, og resten av butikkene var stengt. De står der for å holde fleecen stram. Idag skal midbassene av og vi skal pensle over der midbassene står nå..Neste helg blir det vell 1-2 lag fleece til, og karnsje et lag glassfiberduk. Er så forbanna usikker på om jeg tørr å legge på glassfiberduk, er så redd den skal slå seg igjen
                              VW/Audi ende-tusi-ast!

                              Comment

                              Working...
                              X