Announcement

Collapse
No announcement yet.

Diskusjon om diverse ting

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Diskusjon om diverse ting

    Starter med:
    Originally posted by reimers
    1000w er 1000w. bruker selv for tiden en cerwin vega stroker 15 bilbass som innesubb. trykker brutalt det
    Er du sikker? For jeg er ganske sikker på at 1000W som er produktet av 110V * 9A er myyye bedre enn 1000W som er produktet av 300V * 3A.

    En høyttaler som skal beveges pga. magnetisk aktivitet i spolen, er avhengig av STRØMMEN og ikke av effekten.


    Originally posted by karljoh
    Takk, for svar

    Lurer litt på en ting til, er det ikke mye bedre med mange høytalere med ikke så mye watt men med høy følsomhet. Isteden for en høytaler med masse watt og lav følsomhet?
    Det viktigeste er vel kassen. En stor membran produserer mye finere bass, enn en liten membran som stresses til å produsere bass.

    Også sier en annen til det over:
    Originally posted by Dudster
    Dette må være fysikk for de gærne...:-)

    En forsterker for audio er en konstant spennings forsterker. Jobben dens å forsterke spenningen på inngangsignalet XX antall ganger samt å levere denne forsterkede spenningen til en høyttaler OG være dimensjonert godt nok til levere dette signalet med korrekt spenning uansett høyttalerlast.

    Du forveksler tingene.

    En høyttaler har en impedans og fasekurve som gjør den til en vanskelig og frekvensavhengig last for forsterkeren. En analogi er at du forsøker å holde en fiskestang i samme posisjon mens fisken på kroken gjør det den kan for å komme fri. Det er på samme måten forholdet mellom forsterker og høyttaler virker.

    Du roter med begrepene. Du kan få 1000W på et uendelig antall måter. 1000V x 1A = 1000W og 1V x 1000A = 1000W og hva så? Det eneste du vil at forsterkeren skal gjøre er å forsterke inngangssignalet og deretter holde forsterkningen konstant på utgangen mens høyttaleren er slem og forsøker å gjøre livet til forsterkeren vanskelig ved å variere impedans og fase ( også kalt belastning...). Verre er det ikke.

    En ideel forsterker kan levere en perfekt og forsterket kopi av innsignalet uansett belastning.
    I tillegg sier han:

    Originally posted by Dudster
    Det er ingen fysisk lov som sier at et stort membran er bedre til å produsere bass enn et lite, da det er så uendelig mange andre faktorer som spiller inn. Om membranene er identisk oppbygget, så har du rett, men det er da ingen som bygger høyttalere identisk rundt om i verden, er det vel? Hver designer har sine ideer, ressurser og materialvalg.

    En veldesignet 8" sub kan spille høyere, dypere og med mindre forvrengning enn en dårlig designet 12" sub.
    Ser ikke helt hvorfor han sammenligner en bra designet sub med en dårlig designet. Må jo gå ut i fra at de to subene har noe ala de samme specsa(eller i samme serie)

    Det JEG tror er at en strømsterk forsterker er myyyye bedre enn en som bare gir masse watt uten særlig strømmengde. Altså som ikke leverer "ekte watt" for å kalle det noe..

    Jeg vil også tørre å påstå at man får bedre bass med et stort membran, enn med en liten membran. Kunne aldri tenkt meg å reprodusert bass med en 8" hvertfall...hadde nok sett stygt ut etter hvert
    Math Problem: A smalltown girl boards a train leaving South Detroit at midnight. If she doesn't stop believing, how long is her Journey?

  • #2
    Vet du at effekt er summen av strøm multiplisert med spenning?

    Det er fler faktorer en størrelsen som avgjør om en "bass" spiller pent eller ikke. Skjønner ikke hvorfor en 8" ikke skal kunne låte bra.
    Bmw e34 520:
    Fountek FR88EX & Peerless SLS213 powered by Audison

    Comment


    • #3
      Originally posted by Jørgen View Post
      Starter med:
      En høyttaler som skal beveges pga. magnetisk aktivitet i spolen, er avhengig av STRØMMEN og ikke av effekten.
      Det er gjort forsøk på å lage strømforsterkere, men enn så lenge er det spenningen som er interesant.
      Det som kreves av en god forsterker er at den greier å levere spenningen i lave/vanskelige laster, altså at den er stabil.
      Og igjen, jeg kan ikke få sagt det nok: statiske regnestykker kan ikke overføres til forsterkere da de gjengir alt annet enn DC på utgangen.

      Mvh
      Dag Johansen
      "Gimme the hammer... Naaaw not that one, the freakin' big one- I'll MAKE it fit!"

      Comment

      Working...
      X