Announcement

Collapse
No announcement yet.

Valg/Tips av Bilstereo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Valg/Tips av Bilstereo

    Hei
    i og med at jeg er relativt ny og idiot når det kommer til hva som er bra/dårligt og hva som behøves av utstyr trenger jeg litt tips, max prisen jeg er villig til og gå ut med er 7000,- kan godt gå litt over.
    Har ikke noen planer om og gjøre noe særdeles invikla med tanke på at det er min første bil og første bilstereo, derfor så lav pris.
    har surfa og spurt litt rundt omkring og kommet frem til at jeg vil ha Proson Subwoofer RSX-12
    Er dette noe riktig valg? har musikk smaken min noe og si på hva som kan være bra/dårligt av valg(Bass/Diskant etc)
    Hva annet trenger jeg en høytalere/sub whatever?

    Nå har jeg enda ikke søkt så mye rundt på dette forumet enda, men tror det fleste her inne har gått godt over 7000,- når det gjelder bilstereo, så derfor valgte jeg og gjøre en ny tråd om akkurat dette.

    Det jeg og lurer på er om jeg skal spør først etter jeg har kjøpt meg bil, så jeg kan rekne ut plassen jeg har og kan bruke? grunnen jeg valgte akkurat Proson var vel at den var såpass "liten" at jeg føler den får plass i enhver bil jeg har i siktet for og kjøpe.

    Nå ble det mye wall of text her, takker til den som gidder og hjelpe meg med mitt lille dilemma/problem

    MVH
    Mats

  • #2
    Siden det er ditt første bilstereobygge, så har du faktisk en hel del alternativer foran deg.. Slik jeg ser det..

    1: kjøp deg en sub, en 4 kanals forsterker og ett komponentsett, samt ett kabelsett. Dette er ett typisk nybegynnertriks som de fleste av oss har gjort ved en eller annen anledning. Dette bruker du litt tid på å koble opp for å skjønne litt av hvordan ting fungerer. Det er rimelig selvforklarende om man tar seg litt tid til å lese manualer og slikt. Det eneste du må være litt obs på ved dette alternativet, er at den 4 kanals forsterkeren din bør ha mulighet for å brokoble to av kanalene, slik at du kan bruke de to til subben. Dette går å spørre om ved ett eventuelt kjøp hos en forhandler eller privatperson.

    2: Om du bruker standard høytalere som er i bilen fra før, og hvis spilleren har en RCA (også kalt phono) utgang fra før, så trenger du ikke å legge noe mere penger i det enn en sub og en forsterker til subben. Denne kan da gjerne være en monoforsterker/subforsterker. Dette blir vel definitivt det billigste for din del, men jeg vil tro du lærer fint lite med å gjøre det på denne måte. om du er litt nevenyttig, så er det bare å hive seg rundt å begynne å senkre sammen ei basskasse. Denne bøør du bygge i 19-22mm mdf plate som du kan finne på de fleste trelastbutikker, hvis ikke så kan du gå for 22mm gulvspon.

    3: Kjøp litt etter hvert. Først tar du punkt #3 og utfører det, mens du koser deg med bilen, og når du ser at frontsettet som er originalt ikke heeelt klarer å følge med på den nye flotte subben din når du begynner å spille høyt, så kjøper du ett nytt frontsett i 2000,- kroners klassen. det er mye fint å få tak i her, samt at det vil være mange bruktmodeller på markedet som du kan få tak i også. Er bare å følge med på kjøp og salg delen her på forumet.

    Når det kommer til siste spørsmålet ditt, om du bør vente eller ikke, så sier jeg tja.. om du vet at du skal ha proson subben, så er det jo bare å kjøpe den. Ingenting å si på det. Ender du da opp med en toyota mr2, så vil du kanskje ikke få plass til den 12" bak setene, men da igjen.. hvis du vet hvilken type bil du blir å gå for, så er det jo ikke noe problem. Bare husk at en liten generell tommelfingerregel er at 12" bør ha i område rundt 30-50 liters kasser. Så kan du selv regne litt rundt dette og hvorvidt du tror du får plass eller ikke.

    7000,- er ikke all verdens i dagens bilstereosamfunn, men du kan få myyyye morro ut av de pengene uansett. Tro meg, mine første bygg i bil var svinbillig, men jeg smilte like godt fordet. Så kos deg, bruk dette som en læringsprosess, så skal du se du får mange flotte timer med god musikk som lønn for strevet..

    Mvh Sture
    Sture Vedal

    Comment


    • #3
      kan jo sette oppe ett alternativ til deg jeg da
      Frontsett focal 165 vr http://www.iceaudio.no/index.php?fun...aac3242a90a67a

      Bass helix p12 precision http://www.iceaudio.no/index.php?fun...aac3242a90a67a

      forsterker Helix DB Four http://www.iceaudio.no/index.php?fun...aac3242a90a67a

      Så kjøper du ett kabelsett ala dette http://www.bilradiospes.no/m/shop/?p...436&id=&vn=736
      samt ett par pakker v1 http://installbay.no/product_info.ph...roducts_id=679

      og 4-6 ark med splen avhengig av størrelse på dører fronsett skal monteres i http://installbay.no/product_info.ph...roducts_id=251

      Siden jeg først var på installbay så kom jeg over ett kanontilbud
      http://installbay.no/product_info.ph...oducts_id=1231

      Personlig tror jeg du har mer igjen for en 12" av godt merke i riktig kasse framfor den proson saken. Det viktigste med ett bilanlegg er installasjon. ett riktig innstallert anlegg til 10000 høres mye bedre ut enn ett dårlig innstallert til 30000...er du usikker så bruk forumet her. er veldig mange behjelpelige sjeler her med mye kunnskap
      Lykke til med byggingen
      Last edited by biffen071278; 14-09-2008, 07:49.
      Alpine, Digital Designs, Audio-System, Connection, Odyssey, Hertz, Fusion, dynabel, soundstream, Dls, Kenwood, Genesis, Seas, Supra kabler, Optima
      Prosjekttråd: http://www.bilstereoforumet.no/showthread.php?t=1840

      Comment


      • #4
        Tusen takk for lange svar og hurtige svar.
        har sett opp en liten plan om hvordan jeg skal gjøre nå, så jeg får spør her om det er noe jeg trenger hjelp med.

        MVH
        Mats

        Comment


        • #5
          Jeg ville nå uansett startet med å få tak i en bil. Det er veldig mye lettere å anbefale anlegg når man har en bil og forholde seg til.Det er heller ikke noe problem få sette sasmmen ett velspillende anlegg til 7000,-
          Last edited by Engen Audio; 14-09-2008, 09:50.
          Mvh
          Lars Engen

          Comment

          Working...
          X