Announcement

Collapse
No announcement yet.

Subbproblem, ulyd? DD2512

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Subbproblem, ulyd? DD2512

    Har nå innstallert subber og forsterker osv. når jeg skulle teste subbene dunket de men med en slags"dirrelyd" i steden for en jenvn bass kan du si, vanskeig å forklare. det er snakk om 2 stk DD 2512 koblet til en kicker 1500 mono blokk. subbene er koblet i 1 ohm, men forsterker er bare stabil i 2 ohm. tror dere at det kan være problemet, eller skal de spille sånn?

    Tviler på det har noe med at de ikke er skrudd godt nok til kassa. heller ikke snakk om forstyrrelser, dirringa følger musikken...

  • #2
    Det er vel 1512 subbene du har? JT her på forumet har også slike, og syntes dem spilte veldig greit til tross for at de er i lukket kasse men merket godt at dem trenger portet kasse for å spille bedre, og det har han helt rett i

    Men har du montert dem med gummiringen? Kan jo hende at en eller annen vegg ellr no lignende vibrerer i kassen hvis kassen er litt dårlig? Vanskelig å si når du ikke får forklart det ordentlig (som forståelig også sikkert er vanskelig )
    Tidligere importør for Digital Designs,
    overtatt av www.dynaBel.no.

    Man spiller ikke høyt nok før man har et atmosfærisk trykk i bilen på 0 og 2 bar!

    Comment


    • #3
      Jeg ville ikke ha lastet den forsterkeren i 1 ohm nei!

      Gjorde det en gang med en Kicker KX600.1
      Brente spolene på subben og forsterkeren ble defekt...

      Comment


      • #4
        Hvilken kasse kjører du med?
        Som Henrik nevner over her, de spiller greit nok i lukket kasse, men de trives nok ikke helt i det.
        Og som stianuno sier, ikke last forsterkeren i 1 ohm med mindre du er 100% sikker og vel så det på at forsterkeren tåler det over lengre tid.
        2005 Ford Focus Titanium - Alpine IVA-W505R - Alpine Imprint PXA-H100 - MTX T8652 foran med aktiv deling - MTX T610S-22 subwoofer x2 - MTX TH904 4x150w rms forsterker - MTX TH1500D 1x1500w rms forsterker - 2 stk Alpine 5,8" LCD-skjermer i nakkestøtter - Stinger kabling -

        Comment


        • #5
          Det er ikke snakk om lang tid, spilte bare på lavt volum i 5 minutter...skjønner ingenting. var jo ikke lunk i den engang..

          Comment


          • #6
            Tor dessverre også det er et problem med den en subben, den spiller laverre/svakere enn den andre.. vetfaen hva som er kalt der, så vidt det er trøkk egentlig..

            Comment


            • #7
              Originally posted by RaVal View Post
              Tor dessverre også det er et problem med den en subben, den spiller laverre/svakere enn den andre.. vetfaen hva som er kalt der, så vidt det er trøkk egentlig..
              koble om subbene så de blir 2 eller 4ohm,
              gå over kablene til subbene, se om det er noe feil.
              eventuelt test 1 og 1 på samme volum osv for å se om det er noe
              // Team HLS - Hard Loud Sounds! \\
              //94182727 - www.facebook.com/HLSbilstereo - Rune_kvaal @ live.no\\
              Mvh
              Rune Kvaal

              Comment


              • #8
                Å laste en forsterker som ikke er stabil under 1 ohm er ikke å anbefale, uansett om du har spilt 5 sekunder eller 5 minutter er det nok til å ødelegge forsterkeren eller at den går i protect.
                Mvh Werner Harstad

                Comment


                • #9
                  Er det dobbelspole på elementene?
                  Om forsterkeren er lastet lavere enn den skal tåle skal ikke ha noe å si på lyden. Enten funker det eller så dør eller går forsterkeren i protect. Om du får brente spoler av dette er det ikke pga for lav last, men for mye volum fra brukers side..

                  Men om det er enkeltspole elementer så ta ut elementene og sjekk nedre oppheng på de.. Sånn klirrelyder kommer vanligvis av defekt nedre oppheng. Om du har dobbelspole så sjekk at du har kobla pluss og minus rett på begge spolene på den subben som leverer svakere. Blir litt ekkel lyd om du kobler spolene på et element i motfase
                  Jonas Tautra
                  - Digital Designs - dynaBel - Gladen - Mosconi -
                  Takk til dynaBel, Judys Bilstereo og Ottesen Design!

                  Comment


                  • #10
                    ja jeg får se på det i dag, skal ta ut subbene fra kassa og prøvespille for å være sikker på at det ikke kommer fra kassa(ikke skrudd hardt nok fast). kobler dem i 4 ohm også for å sjekke, vet ikke hva mer jeg kan gjøre. kommer sikert til å prøve med en annen forsterker...

                    Comment

                    Working...
                    X